Tegen alle verwachting in

Beata Bishop had een melanoom met uitzaaiingen. Toen ze besloot dat ze niet geopereerd wilde worden, gaf haar arts haar nog een halfjaar. Inmiddels is ze dertig jaar verder en blaakt van gezondheid… dankzij de Gersontherapie.

Beata Bishop besteedde niet veel aandacht aan de koffiekleurige moedervlek op haar rechterscheenbeen die langzaam maar zeker de afmetingen van een vingernagel had gekregen. Toen haar arts tijdens een routinecontrole de vlek ontdekte, adviseerde die om er ogenblikkelijk mee naar de dermatoloog te gaan.
Twee weken later hoorde Beata dat het een melanoom was: de gevaarlijkste vorm van huidkanker. Onbehandeld wordt een melanoom snel groter en verspreidt zich door het lichaam. Dat maakt behandeling lastig, waardoor iemand uiteindelijk aan een melanoom overlijdt. Het grootste deel van de mensen die aan huidkanker sterven, heeft een melanoom, hoewel die slechts 1 procent vormt van alle gevallen van huidkanker.1
Beata kreeg het advies om zich meteen te laten opereren, om niet alleen de moedervlek, maar ook een groot gedeelte daaromheen weg te laten snijden: een huidoppervlak van 18 bij 23 cm. ‘Om verdere problemen te voorkomen,’ zei haar arts. Ze zou een huidtransplantatie uit haar linkerbeen nodig hebben ‘om het gat te bedekken’ en zou twee tot drie weken in het ziekenhuis moeten verblijven.
Hoewel Beata – 55 jaar oud en journalist bij de BBC – zich fit en gezond voelde, was ze ‘in shock’ door de diagnose en het vooruitzicht van zo’n agressieve ingreep, maar ze stemde ermee in. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
Melanoom Gerson