Vitamine C en kanker

Hoge doses vitamine C helpen tegen sommige vormen van kanker, maar alleen als ze via een infuus (intraveneus ofwel i.v.) worden toegediend.

Het is bijna vijftig jaar geleden dat Nobelprijswinnaar en scheikundige Linus Pauling en arts Ewan Cameron het idee opperden dat je met hoge doses vitamine C kanker kon behandelen. Er loopt nu een traject voor de goedkeuring van deze behandeling, als aanvulling op chemotherapie. Inmiddels is de tweede fase van de goedkeuringsprocedure bereikt, waarin de veiligheid en effectiviteit worden getest. Als alles meezit, kan de behandelmethode binnen een paar jaar op oncologie-afdelingen gebruikt worden.
De lange tijdsduur van dit traject wordt toegeschreven aan de resultaten van eerdere studies. Men slaagde er niet in de successen te herhalen die Pauling en Cameron, zelfs bij mensen met terminale kanker, hadden bereikt. Het mag vreemd genoemd worden dat die andere onderzoekers de protocollen van het duo niet goed hadden gevolgd. Ze gebruikten orale vitamine C-supplementen: capsules die je via de mond inneemt, in plaats van de hoge doseringen vitamine C intraveneus te geven. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
Vitamine C kanker