Recept voor een lang leven

Voor dit artikel hebben we in alle edities van Medisch Dossier van de afgelopen jaren de belangrijkste adviezen opgezocht over hoe u gezond oud kunt worden. Hieronder vindt u een selectie van 33 tips die ons inziens voor iedereen van belang zijn. Soms staan die adviezen lijnrecht tegenover wat uw arts of de autoriteiten u vertellen. Toch worden alle aanbevelingen die we doen gestaafd door betrouwbaar wetenschappelijk bewijs. U vindt hieronder algemene adviezen over voeding, voedingssupplementen, een veilige leefomgeving en een gezonde leefstijl. Daarnaast geven we tips over medicijnen, behandelingen en onderzoeken die u beter kunt vermijden, omdat ze meer kwaad dan goed doen.

In ons recept voor een lang leven staat ook hoe u uw geest gezond kunt houden. Steeds opnieuw blijkt uit ons onderzoek dat het ontwikkelen van sterke vriendschaps- en familiebanden misschien wel het beste medicijn van allemaal is.
Lees onderstaande adviezen en breng ze in praktijk in het leven van alledag. Dan hebt u meer kans op een gezonde oude dag. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
gezondheid, voeding, calorieŽn lang leven