Natuurlijke afslanksupplementen


Het is het seizoen van de goede voornemens en de christelijke vastentijd. Daarom een overzicht van de bekendste supplementen waarvan beweerd wordt dat ze helpen afslanken. Wat doen ze wel en wat niet?

Het is bepaald geen klein aantal mensen dat zich wel eens laat verleiden tot de aanschaf van een afslanksupplement. Marktbureaus schatten dat de Amerikaanse markt voor afslanksupplementen 60 procent van de wereldmarkt voor deze middelen uitmaakt. De meeste gegevens over de markt voor afslankproducten zijn dan ook verzameld in de VS. Daar bleek in 2008 uit een enquête dat meer dan een derde van alle volwassenen die willen vermageren, daarvoor wel eens een voedingssupplement had gebruikt1.
Maar ook in Nederland kampt 45 procent van de inwoners vanaf twintig jaar met matig of ernstig overgewicht. En gezien het aantal producten waarvan geclaimd wordt dat ze je een strakker lijf en minder vetopslag geven – met minimale inspanning en zonder risico – moet de markt ook hier groot zijn. Maar werken ze ook en zijn ze inderdaad veilig? We bespreken een aantal producten die zich onder de populairste mogen rekenen – en hun wetenschappelijke basis of het gebrek daaraan.
 

  ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
afslanken supplementen