ADHD: kijk eerst eens naar het eten!

Scholen verwachten een ware hausse aan ADHD-gevallen. En nog steeds kijkt niemand naar de meest voor de hand liggende oorzaak: ons voedingspatroon.
Scholen zijn niet voorbereid op de stortvloed aan kinderen met ADHD (aandachtsstoornis met hyperactiviteit), zo waarschuwt een Britse deskundige. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit meestal voortkomt uit overgevoeligheid voor bepaald voedsel, wat met succes kan worden bestreden met een strikt dieet.
Volgens professor Barry Carpenter, leider van een onderzoek van de Britse regering naar de behoefte aan speciale voorzieningen op scholen, is tussen 2004 en 2009 het aantal scholieren met leerproblemen met 29 procent toegenomen. Hij voorspelt dat binnenkort in elke klas twee kinderen met ADHD zullen zitten, en dat scholen absoluut niet zijn voorbereid op de eisen die dat stelt aan het onderwijs.
Deze groei wijt hij aan de toename van vroeg geboren kinderen1. Deze kinderen zullen moeite hebben met rekenen en lezen en gedragsproblemen vertonen. In elke lagereschoolklas zitten gemiddeld vier te vroeg geboren kinderen, waarvan de helft ADHD zal ontwikkelen, zegt hij. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
eten, voeding, adhd