Eenvoudige huismiddeltjes

Vlakbij huis vinden we alles wat we nodig hebben tegen hooikoorts, haarverlies en nog veel meer kwalen

Er is een groot aantal huismiddeltjes voor allerlei kwalen – van acne tot haarverlies – die even simpel als doeltreffend zijn. Hieronder noem ik een aantal dat al generaties lang met succes in mijn familie wordt gebruikt – en de ingrediënten hoeven niet van ver te komen.
- Tegen hooikoorts. Gebruik versgeplukt of droog gras uit de tuin (wacht met plukken tot het in bloei staat). Maak een aftreksel hiervan, ververs dit regelmatig en drink dagelijks een kopje. Begin hiermee zo’n twee maanden voordat het pollenseizoen echt begint.
Een alternatief hiervoor zijn GRAZAX tabletten, gemaakt van Timothee(gazon)gras (Phleum pratense) en de pollen daarvan. De fabrikant is ALK-Abelló Ltd. Laat deze onder de tong smelten1.
-Voor de huid
Acne. Aromatherapeuten en huidartsen bevelen lavendelolie aan bij lichte vormen van acne. Doe de olie op een watje en dep de acneplekken een paar maal per dag2.
Huidirritaties. Neem een goed rijpe avocado. Maak het vruchtvlees fijn, meng dit met een theelepel zonnebloem- of maisolie en een theelepel geitenyoghurt en breng het mengsel op de huid aan als gezichtsmasker of op andere plekken. Laat het 15 minuten zitten en was het daarna af3.
Onzuivere huid (met vlekjes en mee-eters). Breng 100 gram geraspte mierikswortel aan de kook met een halve liter melk. Laat het afkoelen en wrijf de huid hiermee in4.
Etterende wondjes. Dep deze eerst met een aftreksel van 100 gram geraspte mierikswortel en daarna met koude honing die tevoren gesteriliseerd is door deze ‘au bain marie’ te verhitten5.
-Voor de mond
Slechte adem. Neem twee theelepels gemalen karwijzaad op 250 ml kokend water. Laat dit 10 minuten trekken en filter het vervolgens. Drink dit met kleine slokjes tijdens de gewone maaltijd6.
  ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
huismiddelen die werken