Zwendel smaakt zoet

EEN VAN DE GROOTSTE MYSTERIES OP HET GEBIED VAN LEVENSSTIJL IS DAT DE AMERIKANEN, DIE DE MEESTE VETARME EN SUIKERVRIJE PRODUCTEN TER WERELD GEBRUIKEN, OOK HET MEEST TE LIJDEN HEBBEN ONDER OBESITAS. DE VERKLARING LIGT VREEMD GENOEG IN KUNSTMATIGE ZOETSTOFFEN. ZE VEROORZAKEN NIET ALLEEN VEEL ZIEKTEN, WAARONDER KANKER, MAAR MAKEN OOK DIK.

Dat er zoveel Amerikanen te dik zijn, verbaast de artsen al jaren. Amerikanen zijn namelijk grootverbruikers van dieetartikelen en kunstmatige zoetstoffen. Deze tegenstelling noemen ze inmiddels de ‘Amerikaanse paradox’.
Al eerder hebben we artikelen gepubliceerd over één mogelijke verklaring van die paradox: er zijn steeds meer medische bewijzen dat we van vet helemaal niet dik worden, en trouwens ook niet dun van een vetarm dieet. Inmiddels zijn er nieuwe onderzoeksgegevens die de paradox nog verder ontrafelen en de conventionele denkwijze nog meer ontwrichten. We hebben het over de ontdekking dat suikervervangers dik kunnen maken. Stel je voor, mensen gebruiken zoetstoffen met weinig calorieën om af te vallen en ze bereiken het tegengestelde effect!
Daarnaast zijn er steeds meer bewijzen dat deze alomtegenwoordige toevoegingen niet zo onschuldig zijn als de fabrikanten, en de autoriteiten, ons willen doen geloven. Telkens weer duiken er bewijzen op dat aspartaam kanker kan veroorzaken. Die beschuldiging werd dertig jaar geleden voor het eerst geuit, maar is nu pas bewezen.
Betekent dit nu het definitieve einde van aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen?

  ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
suikervrij, aspartaam, suikervervangers Tony Edwards